افغانستانزنان و حقوق بشر

تقاضای مکرر مقام‌های سازمان ملل از طالبان برای حذف ممنوعیت کاری زنان

بیان‌نیوز

مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور کمک‌های بشردوستانه می‌گوید منتظر فهرستی از دستورالعمل‌های حکومت سرپرست افغانستان است تا به زنان افغان اجازه کار در بخش‌‌های بشردوستانه را بدهند.

آقای گریفیتس در مقر سازمان ملل متحد در شهر نیویورک به خبرنگاران گفت: «بیایید ببینیم که آیا این دستورالعمل‌ها صادر می‌شود یا خیر؛ بیایید ببینیم که آیا آن‌ها مفید اند یا خیر؛ بیایید ببینیم چه فضایی برای نقش اساسی و محوری زنان در عملیات‌های بشردوستانه ما وجود دارد.»

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور کمک‌های بشردوستانه به تازگی از افغانستان دیدن کرد که با ۹ تن از مقامات حکومت فعلی به شمول سرپرست وزیران داخله و خارجه و معاونان رییس‌الوزرا در کابل ملاقات نموده است.

در این سفر مقامات یونیسف، رییس موسسه‌ی محافظت از کودکان (Save the Children) و رییس عمومی موسسه‌ی پاملرنه (Care International) نیز وی را همراهی می‌کرد.

این در حالی است که وزارت اقتصاد حکومت سرپرست به تاریخ ۲۴ دسامبر ۲۰۲۲، زنان را از ادامه‌ی کار در موسسات داخلی و خارجی منع کرد. در اعتراض به این تصمیم شماری از سازمان‌های بین‌المللی عملاً فعالیت‌های خود را در افغانستان تعلیق کردند.

آقای گریفیتس می‌گوید که در جریان سفرش به افغانستان از مقامات حکومت سرپرست خواست تا به زنان اجازه بدهند تا در جریان سرمای زمستان کمک‌های بشری را برای نیازمندان فراهم کنند.

به گفته‌ی او، افغانستان زمستان وحشیانه‌ای را سپری می‌کند.

وی تاکید کرد که با گذشت هر روز و بدون فعالیت سازمان‌های امدادرسانی، مردم افغانستان روزگار خوب نخواهند داشت.

این مقام ارشد ملل متحد گفته است در مورد این‌که آیا دستورالعمل حکومت سرپرست برای از سرگیری کار زنان در موسسات غیرحکومتی موثر خواهد بود یا خیر، نظریات متفاوت وجود دارد.

وی در ادامه گفت: «دیدگاه ما این است که این پیام را با صراحت کامل ارائه کردیم که زنان علاوه بر داشتن حقوق، کارگران اصلی و اساسی در بخش بشردوستانه هستند و ما باید آنان را دوباره در کار ببینیم.»

از سوی هم، سوفیا اسپریچمن سینیرو، رییس عمومی موسسه‌ی پاملرنه گفت که سازمان‌های بین‌المللی ۷۰ در صد کمک‌های بشری را در افغانستان فراهم می‌کنند.

وی تاکید کرد که زنان در سازمان‌های غیرحکومتی کمک‌های نجات‌بخش را برای سایر زنان فراهم می‌کنند و ممنوعیت کار آنان در این سازمان‌ها به قیمت جان تمام‌ می‌شود.

تا اکنون معلوم نیست که حکومت سرپرست در مورد این همه واکنش و درخواست‌ها، پاسخ مثبت خواهد داد یا خیر، اما چند روز قبل ملا محمد عباس آخوند، سرپرست وزارت مبارزه با حوادث، گفته بود که حکومت افغانستان منع کار زنان در نهادهای داخلی و خارجی را لغو نمی‌کند.

اخبار مرتبط

Back to top button