اجتماعیافغانستانگزارش ویژه

راه‌های دشوار رسیدن به ترکیه؛ فضل‌الربیع چطور اسیر دزدان صحرایی شد؟

بیان‌نیوز

سیدمهدی حسینی

فضل‌الربیح، باشنده ولایت لوگر جوان ۱۹ ساله‌ای که هنوز پشت لب‌اش را به درستی سیاه نکرده، می‌گوید که قصد داشت با رسیدن به ترکیه مسیر رسیدن به اروپا را در پیش بگیرد، اما به هدف‌اش نرسید.

خبرنگار بیان‌نیوز که به تازگی به مرز اسلام‌قلعه در غرب افغانستان و هم‌مرز با ایران رفته است، چشم دیدش را در این گزارش مستند کرده که بیان‌گر این است، جوانان افغانستان نسبت به آینده‌ی نامعلوم و عدم اشتغال‌زایی راه‌های پرخطری را در پیش گرفته‌اند و اکثر آن‌ها سرخورده و با پشیمانی به داخل افغانستان برمی‌گردند، اما همین‌جا را با یاس و ناامیدی نسبت به آوارگی‌های پرچالش ترجیح می‌دهند.

فضل‌الربیح به خبرنگار بیان‌نیوز می‌گوید که همین چند روز پیش، با پرداخت دو هزار دالر به قاچاق‌بر، راهی ترکیه شده و مسیر پرخطری را در پیش گرفتند. ربیع در ادامه بیان می‌کند که توانستند وارد خاک ترکیه شوند و با عبور از مرز، در محله‌ای زیر پال مخفی می‌شوند تا به کدام شهر ترکیه بروند.

همین‌که پول‌ قاچاق‌بر پرداخت می‌شود،‌ ربیع و پانزده نفر دیگر از ولایت‌های مختلف افغانستان بودند، توسط دزدها شناسایی و زندانی می‌شوند.

ربیع آرزو می‌کند که هیچ جوان افغانستانی اسیر دزدان صحرایی این مناطق(مناطق مرزی ایران – ترکیه) نشوند. ربیع لباسش را اندکی بالا می‌زند و جاهای لت‌وکوب را نشان می‌دهد. دیده شد که ربیع و همراهانش به گونه‌ی بی‌رحمانه‌ای مورد شکنجه، آزار و اذیت قرار گرفته است.

به گفته‌ی ربیع، دزدان می‌خواستند که با ثبت نوار تصویری و ارسال آن به خانواده‌های آن‌ها، پول دریافت کنند. اما ربیع و همراهان‌شان شان آوردند و پولیس ترکیه وارد عمل شد و تا این‌که دزدان از ساحه فرار کردند.

ربیع می‌گوید که پولیس ترکیه آن‌ها را به پولیس مرزی ایران تحویل دادند و پس از آن مدت ۱۵ روز کمپ‌های ایرانی نگهدار می‌شدند. در این مدت، پولیس مرزی ایران هم به اندازه‌ توان‌شان از خانواده‌های آن‌ها اخاذی کردند.

او با ابراز پشیمانی بیان می‌کند که دیگر هرگز راه‌های مهاجرت غیرقانونی را در پیش نخواهد گرفت و حتا اگر ده افغانی هم عاید نداشته باشد، همین‌جا باقی خواهد ماند.

از سوی هم، یک منبع‌که نمی‌خواهد، نامش ذکر شود، می‌گوید که روزانه تعدادی زیادی از مهاجران به داخل کشور از طریق مرز اسلام‌قلعه وارد کشور می‌شوند.

به گفته‌ی این منبع، برگشت‌کنندگان از طریق ریاست مهاجرین به سازمان‌های بین‌المللی(IOM, UNHCER) به مرکز هرات انتقال و با پرداخت بسته کمکی، به ولایات‌شان جابجا می‌شوند.

 

اخبار مرتبط

Back to top button