افغانستانسیاستگزارش ویژه

نشست فارمت مسکو؛ متقی: ما بنیاد حکومتی را گذاشتیم که از مشروعیت دینی و ملی برخوردار است

بیان‌نیوز

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ی افغانستان روز جمعه(۹ میزان) در نشست فارمت مسکو گفت که امارت اسلامی بنیاد حکومتی را گذاشته که در کنار حکومت‌داری موثر، از مشروعیت دینی و ملی برخوردار است.

پنجمین دور نشست فارمت مسکو در شهر قازان جمهوری تاتارستان روسیه با حضور نمایندگان کشورهای روسیه، ایران، چین، پاکستان، هند، تاجیکستان، اوزبیکستان، قزاقستان و ترکمنستان برگزار شد.

آقای متقی در این نشست خطاب به نمایندگان کشورهای منطقه گفت که در ۴۵ سال گذشته، هیچ نسخه‌ی خارجی به نام اصطلاح تعریف ناشده‌ی حکومت همه‌شمول نتوانسته بحران افغانستان را حل کند.

او افزود: «ما از همه‌ی کشورها به‌ویژه همسایه و کشورهای منطقه می‌خواهیم چنانچه ما به دیگران در مورد حکومت‌داری نسخه ارایه نمی‌کنیم، آن‌ها هم به‌جای ارایه نسخه در مورد حکومت‌داری در افغانستان با امارت اسلامی در بخش کار رسمی را شروع کنند.»

سرپرست وزارت خارجه‌ی افغانستان همچنان به وضوح بیان کرد که امارت اسلامی با درنظرداشت تاریخ، فرهنگ و به‌خصوص واقعیت‌های سیاسی معاصر، بنیاد حکومتی را گذاشته که در کنار حکومت‌داری موثر، از مشروعیت دینی و ملی برخوردار است.«آرزو دارم که کشورهای منطقه و جهان هم به این واقعیت مهر تایید بگذارند. در ۴۵ سال گذشته هیچ نسخه خارجی به نام اصطلاح تعریف‌ناشده حکومت همه‌شمول، بحران افغانستان را نتوانسته حل کند.»

از سوی هم ضمیر کابلوف، نماینده‌ ویژه‌ی روسیه برای افغانستان، نگرانی‌های وزیر خارجه‌ی این کشوردر مورد وضعیت افغانستان را مطرح کرده و تاکید ورزیده که مسکو از تلاش‌ها برای آوردن صلح در این کشور دست نخواهد کشید.

او با بیان این‌که افغانستان نیاز به تشکیل حکومت همه‌شمول دارد، افزود که حکومت سرپرست کابل نتوانسته به وعده‌های خود مبنی بر مبارزه با گروه‌های هراس‌افگن، عمل کند.

در همین حال، حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه‌ی ایران برای افغانستان و سفیر این کشور در کابل نیز در سخنانی به ایجاد یک چارچوب قانونی مشروع حکومت‌داری در افغانستان تاکید ورزید.

قمی در سخنرانی خود گفت: «موضوع اساسی و مهم دیگر که با تثبیت آن فضای آرامش منطقه تعمیم خواهد یافت، نیل هرچه سریع‌تر حکومت سرپرستی افغانستان به یک چارچوب قانونی مشروع است. قانونی‌که مبتنی بر واقعیت تنوع جامعه‌ی افغانستان باشد و دامنه‌ی آن همه‌ی اقوام، مذاهب و زبان‌ها را شامل گردد.»

 

Related Articles

Back to top button