Uncategorizedافغانستانسیاست

علمای شیعه‌ی افغانستان به طالبان: از حقوق مذهبی و سیاسی خود کوتاه نمی‌آییم

بیان‌نیوز – شماری از علمای سرشناس شیعه‌ی افغانستان می‌گویند که طرف‌دار تعامل شیعیان با طالبان است، اما از مطالبات مذهبی و سیاسی‌شان کوتاه نخواهند آمد.

محمدرضا مظفر، رییس کمیسیون تبلیغات شیعیان روز سه‌شنبه(۷ حمل) در یک مراسم مذهبی‌که به میزبانی مجمع محبان اهلبیت در کابل برگزار شده بود، گفت که در شرایط کنونی، یکی از اصل‌های مهم جامعه‌ی شیعه با حکومت همان تعامل است.

مجمع محبان اهلبیت در کابل ششمین دور همایش رمضان و مبلغان را با حضور مجموعی از علمای مبلغ شهر کابل برگزار کرد.

او در سخنانی گفت: «عرض ما این است که تعامل را می‌خواهیم. در شرایط فعلی یکی از اصول مهم، تعامل جامعه شیعه با حکومت است. چون حداقل امکانات نه از نظر سیاسی، نه اقتصادی و نه اجتماعی وجود دارد. مردم از جنگ خسته است و کسی‌که بحث مقابله را مطرح می‌کند، سخت اشتباه می‌کند، اما تعامل با بصیرت همراه با هوشیاری همراه باشد.»

وی تصریح کرد که جهان نمی‌تواند شیعیان را نادیده بگیرد و مساله شیعه هم مخفی نمی‌ماند. شخصیت‌های برجسته‌ شیعه در جامعه‌ بین‌المللی تاثیرگذاری دارند و هیچ کسی نمی‌تواند منکر آن شود و در افغانستان هم طالبان می‌داند که ۳۰ درصد کم‌وبیش شیعه وجود دارد و کافی است که شیعیان خود را باور کنند.

آقای مظفر به وضوح بیان کرد: «ما بنای جنگ و مقابله نداریم. بنای ما تعامل است ولی به هیچ وجه از حقوق سایسی، اجتماعی و مذهبی شیعیان کوتاه آمده نشود و از طریق مسالمت‌آمیز آن مطرح شود. امام حسن مجتبی وقتی صلح می‌کند، تمام موارد را با ظرافت در جامعه اسلامی تامین می‌کند.»

او تاکید کرد که دادخواهی‌های علما برای مطالبات جامعه‌ی شیعه هیچ‌گونه مشکلی ندارد و هیچ‌گونه خطری هم وجود ندارد و این حق مردم شیعه است که باید علما انجام دهند.

این عالم سرشناس شیعه همچنان با الگوگیری از روش‌های امام‌حسن مجتبی افزود که شاخه‌ی اول امام حسن مجتبی، عبودیت و بندگی بود. عبادت و بندگی چت بزرگی است که تحت آن می‌توان اطاعتی از خداوند متعال را تعریف کرد.

در همین حال سیدحسن صالحی، عضو شورای نظارت بر حوزه‌های علمیه‌ی شهر کابل در سخنانی گفت: «اگر می‌خواهیم روش‌های تبلیغ ما موثر و سودمند قرار بگیرد، باید یک الگو انتخاب کنیم. امام‌حسن مجتبی در تبلیغ خود روش‌هایی داشتند که هر نکته از روش‌هایش را اگر تفکر و بی‌اندیشیم و روی آن کار کنیم، مسلما تبلیغ ما موثر واقع خواهد شد و هم تبلیغ با برکت خواهیم داشت.»

این عالم شیعه، اخلاص، اخلاق، هم‌نشینی با فقرا و ترس از خدا را مهم‌ترین روش‌های تبلیغی امام‌حسن مجتبی دانست و گفت که یک مبلغ خو باید اخلاق اسلامی داشته باشد و در کنار آن باید بردبار و صور باشد؛ در صورتی‌که مبلغ اگر در تبلیغات دینی خود زودرنج باشد، نتیجه نخواهد گرفت.

او در اظهارات خود خاطرنشان ساخت که یک مبلغ نه تنها خوب صحبت می‌کند بلکه در عمل نیز اثبات کند.

در همین حال سیدحسین عالمی بلخی، رییس مجمع محبان اهلبیت در کابل طی سخنانی گفت: «دقیق‌ترین الگویی‌که امروز ما باید به آن مراجعه کنیم، امام‌حسن مجتبی(ع) است. با توجه به شرایطی‌که داریم، مراجع تقلید ما هم که سفارش‌هایی دارد که بارها شنیده‌ایم، دقیقا با درنظرداشت شرایط و اوضاع و پیروی از رفتار، کردار و تصمیم حکمتی است که امام‌حسن در پیش گرفت.

رییس مجمع محبان اهلبیت در سخنان به پنج دلیل اساسی صلح امام‌حسن با معاویه اشاره کرد و افزود: اولین عاملی‌که امام‌حسن با معاویه صلح کرد، نبود جبهه نیرومند مشتکل از مردم عراق و به‌ویژه کوفیان بود و بنابراین، چنین جبهه‌ای وجود نداشت که امام را حمایت کند.

عالمی بلخی همچنان در سخنانش ادامه داد که عامل دیگری‌که امام‌حسن صلح کرد، جامعه‌ی آن زمان متفق نبود. گروه‌ها برای تشکیل یک سپاه ناهماهنگ بود و در عین حال، عده‌ای از سران قبایل تماسی‌که با حاکمیت شام داشتند، حمایت‌شان را از معاویه اعلام کردند.

به گفته‌ی بلخی، عامل اساسی دیگری صلح امام‌حسن مجتبی(ع) «سستی» و «بی‌عنصری» ۱۶ هزار سپاهیان و نظامیان امام بود؛ اما ۱۶ هزار نفر را برای جنگ فرستاد که ۱۲ هزار آن به سپاه دشمن پیوست و فقط چهار هزار نفر باقی مانده بود و این در روایت‌های تاریخی نیز موجود است.

رییس مجمع محبان اهلبیت در ادامه خاطرنشان ساخت که امام حسن مجتبی(ع) با هوشیاری درک کرد که اگر صلح نکند و راه تعامل را در پیش نگیرد، امکان دارد که شیعیان به کلی نابود شوند.

عالمی بلخی در پایان سخنانش تاکید کرد که باید از امام‌حسن(ع) الگو گرفت و مسیری را که برای همه ترسیم کرده، حرکت صورت گیرد.

در همین حال محمد اکبری، معاون شورای علمای شیعه‌ی افغانستان در سخنرانی خود به کارنامه‌های صلح‌خواهی امام‌حسن مجتبی(ع) اشاره کرد و گفت اگر امام به جای صلح، جنگ را انتخاب می‌کرد، شیعه نابود می‌شد.

آقای اکبری افزود اگر خطری جامعه را تهدید می‌کند، باید مطابق شرایط صحبت و تفاهم شود.

معاون شورای علمای شیعه‌ی افغانستان در خصوص تحولات دو سال اخیر و فرار بسیاری از شخصیت‌ها از کشور، اضافه کرد که علما در شرایط سخت مردم خود فراموش نکردند و در کنارشان باقی ماندند؛ در حالی‌که علما هم می‌توانستند بیرون شوند و زندگی آرامی را انتخاب کنند.

او با بیان این‌که مردم باید از علما راضی باشند، تصریح کرد که علمای شیعه‌ی افغانستان مسوولانه عمل کردند و در کنار مردم، راه تعامل را با نظام حاکم افغانستان در پیش گرفتند.

اخبار مرتبط

Back to top button