بیاننیوز – گزارش تازهی دفتر معاونت سازمان مللمتحد در کابل(یوناما) نشان میدهد که 28 غیر نظامی طی سه ماه گذشته در پی حملات شاخهی خراسان گروه داعش کشته شدهاند.
این گزارش از ماه جولای تا سپتامبر سال جاری میلادی را در بر میگیرد، روز پنجشنبه(10 عقرب) منتشر شده و به چهار حملهی تروریستی که مسوولیت آنها را داعش بر عهده گرفته، پرداخته شده است.
در ابتدای گزارش به یکی از حملات داعش در دشت برچی شهر کابل اشاره شده است؛ حملهای که در 11 اگست اتفاق افتاد. در این رویداد مواد انفجاری تعبیهشده یکی از موترهای شهری را هدف قرار داد که منجر به کشتهشدن یک نفر و زخمیشدن 13 نفر دیگر شد و قربانیان این رویداد شیعیان بودند.
در ۲۲ آگست در ولسوالی درهنور ولایت ننگرهار، مواد منفجرهی کارگذاریشده موتر حامل یکی از مقامهای محلی محکومت سرپرست را هدف قرار داد و منجر به کشتهشدن شش کودک و زخمیشدن چهار غیرنظامی دیگر شد. پیش از این منابع محلی گزارش داده بودند که قربانیان اعضای خانوادهی محمدیوسف جمالزی، آمر امنیت فرماندهی امنیه در نورستان هستند.
در دوم سپتامبر در کابل، یک حملهی انتحاری کارمندان ادارهی ریاست نظارت تعقیب فرامین و احکام حکومت سرپرست را هدف قرار داد و در این حمله، براساس آمار یوناما، هفت نفر کشته و ۲۹ نفر دیگر زخمی شدهاند.
در ۱۲ سپتامبر نیز در مرز ولایتهای غور و دایکندی، افراد مسلح ۱۴ غیرنظامی را کشتند و چهار نفر دیگر را زخمی کردند. بهگفتهی یوناما، تمام قربانیان این رویداد هزارههای شیعه بودند. آنان هنگامی که برای استقبال از زائران کربلا به طرف غور میرفتند، تیرباران شدند.
گروه داعش مسئولیت این کشتار را برعهده گرفت. مسوولان حکومت سرپرست نیز میگویند که برخی از عاملان این رویداد را بازداشت و شماری را هم کشتهاند.
قربانیان درگیریهای مرزی
طبق گزارش سه ماههی یوناما، در پی درگیریهای مرزی میان حکومت سرپرست کابل و نظامیان پاکستانی در ولایتهای کنر، ننگرهار و خوست نیز شش غیرنظامی کشته و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدهاند.
در این گزارش تصریح شده که در اول جولای ۲۰۲۴ نظامیان پاکستانی به مناطق مسکونی در ولسوالی دانگام ولایت کنر، چندین هاوان شلیک کردند که در نتیجهی آن یک زن کشته شده است و یک پسر و یک مرد زخم برداشتند.
به گفتهی این گزارش، در ۱۲ آگست نیز در ولسوالی مومندره ولایت ننگرهار، در جریان درگیری میان نیروهای مرزی طالبان و مرزبانان پاکستانی، براثر اصابت هاوان نظامیان پاکستانی سه نفر، شامل یک مرد، یک زن و یک کودک کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند. صدها نفر از باشندگان محل نیز براثر این درگیری آواره شدند.
بازداشت و شکنجه نظامیان سابق
دفتر معاونت سازمان مللمتحد در گزارش خود ابراز کرده که بین یک جولای تا ۳۰ سپتامبر، دستکم ۲۴ مورد بازداشت و توقیف خودسرانه و ۱۰ مورد شکنجه و بدرفتاری علیه نظامیان حکومت پیشین را ثبت کرده است.
یوناما در این مدت، پنج مورد قتل نظامیان پیشین را نیز مستند کرده است.
یوناما در حالی به بازداشت و شکنجهی نظامیان سابق افغانستان اشاره کرده که حکومت سرپرست کابل همواره بازداشت و یا هم شکنجه نظامیان سابق را رد کرده و اعلام کردهاند که به اجرای عفو عمومی متعهد هستند.
پیمان امنیت جمعی طرح تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان را تصویب میکند