بیاننیوز – آنتونی بلینکن، وزیر خارجهی امریکا میگوید که خلاف پیشبینیهای بدبینانه پس از خروج امریکا از افغانستان، این کشور «مامنی» برای گروههای تروریستی نشد.
بلینکن که روز چهارشنبه(21 قوس) در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا دعوت شده بود، در سخنانی ابراز داشت، وقتی رییسجمهور بایدن وارد کاخ سفید شد، توافقی را از دولت قبلی(ترامپ) به ارث برد که با طالبان توافق کرده بود.
وزیر خارجهی امریکا همچنان در ادامه بیان کرد که دولت سابق افغانستان به درخواست ایالات متحده چهار هزار زندانی طالبان را آزاد و واشنگتن آنها را تحویل طالبان دادند و در عین حال، توافق براین بود که طالبان به نیروهای امریکایی حمله نکنند و گفتوگوهای بینالافغانی همچنان ادامه یابد.
به گفتهی بلینکن، با وجود نقض مفاد توافقنامه دوحه، اما بایدن تصمیم گرفت که سربازان امریکایی را از افغانستان خارج کند.
او گفت: «بایدن دو انتخاب داشت: «یا ختم جنگ یا تشدید جنگ. اگر دولت بایدن به توافقنامه وفاداری نمیکرد، طالبان دوباره به ما و شهرهای بزرگ حمله میکردند، آن وقت مجبور میشدیم که دهها هزار سرباز دوباره به افغانستان میفرستادیم؛ در بهترین حالت، این وضعیت به بنبست میانجامید و ما شاید تا زمان نامعلومی گیر میافتادیم.»
آقای بلینکن همچنان در ادامه به سقوط دولت سابق افغانستان و فروپاشی ارتش آن اشاره کرد و تاکید ورزید که خلاف توقع، نیروهای امنیتی با سرعت تمام سقوط کردند.
وزیر خارجهی امریکا با دفاع از تصمیم بایدن مبنی بر خروج سربازان امریکایی خاطرنشان ساخت که پیشبینیهای بدبینانه نسبت به افغانستان اتفاق نیفتاد.«بسیاری به ما میگفتند که افغانستان مامن تروریستان میشوند، اما امروز که القاعده در یازدهم سپتامبر حمله کرده بودند، دوباره در افغانستان سازماندهی نشده است، در 2022 ایمن الظواهری را در جنوب کابل کشتیم، بدون هیچ سربازی.»
او در بخشی از سخنانش بار دیگر آمار داد که ایالات متحده پس از پانزدهم اگست سال 2021، 120 هزار امریکایی و شهروند افغانستان را خارج کرده است.
با این حال، برخی از اعضای مجلس نمایندگان امریکا در این نشست، توافقنامه دوحه را که در زمان دونالد ترامپ، امضا شده بود، تاکید ورزیدند که این توافقنامه، امریک را در راه بیبازگشت قرار داد.