افغانستانزنان و حقوق بشرگزارش ویژه

نامه سرگشاده عنوانی رهبران جهان: بر مقام‌های طالبان فشارهای بیشتری اعمال کنید

گزارشگر: فرحناز معراج

بیان‌نیوز – هم‌زمان با 300 روزگی ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان، شبکه مدافعان و دادخواهان افغان به رهبران جهان نامه‌ی سرگشاده نوشتند و در این نامه بیان شده است که رهبران و سیاسیون در سطح بین‌المللی فشارهای دیپلماتیک را بر طالبان اعمال کنند تا از بازگشایی فوری مکاتب دختران اطمینان حاصل شود.

این نامه که امروز پنج‌شنبه(14 جولای) منتشر شده، در آن آمده است:«300 روز است که دختران در افغانستان از تحصیل بازمانده‌اند. با تداوم ممنوعیت تحصیل دختران توسط طالبان امیدهای آن‌ها بیشتر صدمه دیده و از بین می‌رود.»

شبکه مدافعان و دادخواهان افغان در این نامه خطاب به حکومت سرپرست طالبان تاکید ورزیده که باید از حقوق دختران افغان طبق تعهدات حمایت نمایند و علاوه براین، زنان جوان تحصیل‌کرده و توان‌مند می‌توانند دنیای امروز را امن‌تر و قدرت‌مندتر بسازند.

در این نامه همچنان تصریح شده است:«ما خواستار آن هستیم بیشتر از یک اعلامیه همبستگی یا یک لحظه سکوت برای محکومیت طالبان است. هرچند این گونه اقدامات با نیت خوب صورت می‌گیرد اما به نظر می‌رسد طالبان را در راستای تامین حقوق زنان و دختران پاسخ‌گو نمی‌سازد. لذا نیاز است تا رهبران و سیاسیون به سطح بین‌المللی فشارهای دیپلماتیک بر مقامات طالبان اعمال کنند و به گونه‌ی جدی از بازگشایی فوری مکاتب دختران و دسترسی آن‌ها به ثانوی و لیسه در افغانستان را حمایت نموده، اطمینان حاصل نمایند.»

شبکه مدافعان و دادخواهان افغان با بیان این‌که رهبران جهان در مشارکت با نهادها و سازمان‌های مردمی افغانستان تعهدات منطقه‌یی و بین‌المللی برای تحقق اهداف توسعه پایدار داده‌اند، خاطرنشان ساختت که اکنون زمان آن است که به این تعهدات عمل صورت گیرد.

در این نامه عنوانی رهبران جهان نوشته شده است:«رهبرانی‌که به برابری، عدالت و حقوق بشر اعتقاد و تعهد دارید، شما مکلف هستید تا در کنار صدها هزار دختر افغان و خانواده‌های‌شان‌که خواستار بازگشایی مکاتب و احیای فوری و کامل وضعیت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در افغانستان هستند، بی‌ایستید.»

این شبکه در نامه‌ی سرگشاده به تکرار از رهبران جهان، منطقه و سازمان‌های بین‌المللی خواسته است تا اقدام هماهنگ و جسورانه برای بازشدن مکاتب دخترانه در افغانستان انجام دهند و در عین حال، تاکید صورت گرفته که قبل از مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر، سه اقدام مشخص برای حمایت از حقوق بشری دختران و زنان افغان درخواست کرده‌اند.«اول: افزایش فشار بر مقامات حاکم در افغانستان جهت رفع ممنوعیت حق تحصیل دختران، حق کار زنان و حصول اطمینان از بازگشت امن دختران و زنان به مکاتب و محیط کار. دوم: اختصاص حمایت مالی فوری برای نظام آموزشی در افغانستان، تمویل سازمان‌های حقوق بشری و نهادهای جامعه مدنی تا میکانیزم‌های آموزشی جای‌گزین را برای دختران فراهم کنند. سوم: در کنار مدافعان، عدالت‌خواهان و فعالان حق تحصیل دختران بایستید و با حمایت صداهای مشروع آنان، بسترهای لازم برای آینده یک افغانستان مترقی را برای آن‌ها فراهم نمایید.»

در پایان این نامه همچنان تصریح شده، جامعه‌ای که دختران از حقوق‌شان محروم و نتوانند به صورت آزادانه دیدگاه و علایق‌شان را مطرح کنند، پیشرفت نکرده و به اهداف توسعه پایدار دست نخواهند یافت.«اگر واقعا جهان می‌خواهد تا سال 2030 به اهداف توسعه پایدار دست یابد، باید به تعهدات خود نسبت به مردم افغانستان عمل نماید.»

این نامه سرگشاده در حالی عنوانی رهبران جهان نوشته می‌شود که حکومت سرپرست طالبان پس از تسلط بر افغانستان، دختران را از آموزش محروم و زنان را از رفتن به محیط کاری منع کرد.

 

اخبار مرتبط

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button