بیاننیوز – مجمع محبان اهلبیت نهمین همایش مبلغان را تحت عنوان نقش پیامرسانی در نهضت عاشورا باحضور گسترده مبلغان علما و جماعات شهرکابل برگزار کرد.
در این همایش سخنرانان ضمن قدر دانی از نیروهای امنیتی طالبان به خاطر تامین امنیت فیزیکی عزاداران حسینی، به وحدت و اخوت اسلامی درافغانستان تاکید نمودند.
سیدحسن صالحی، رییس کمیسیون نمایندگیهای شورای علمای شیعه افغانستان در رابطه با نقش و تاثیرات پیام رسانی صحبت نموده علاوه نمود که پیام رسانان عاشورا، به بهترین شکل ممکن پیام شان را رسانیدند. این در حالی بود که آنها با سه نوع مردم( کوفه، شام ومدینه) با سه نوع فرهنگ و گرایشهای سیاسی متفاوت مواجه بودند؛ اما پیام عاشورا را به زبان خود این مردم برای شان منتقل نموده و بیداری اسلامی را در این مناطق رقم زدند.
آقای صالحی علاوه داشت که بزرگترین هنر پیام رسانان عاشورا این بود که جامعه و فرهنگ منطقه هدف را شناخته و براساس شناخت دقیق شان پیام عاشورا را به آنها رسانیدند. سخنرانیهای حضرت زینب(س) و امام سجاد علیه السلام در کوفه و شام، بیانگر عمق شناخت آنها نسبت به هدف و محتوای پیام شان بود.
آقایان ناطقی، مهدوی، گوهری و فهیمی هرکدام در رابطه با دهه محرم الحرام(1446 هق) گزارش داده و ارزیابی خویش را با علما و ائمه مساجد شریک ساختند.
حجت الاسلام والمسلمین آقای ناطقی وضعیت امنیتی در دهه محرم را مثبت ارزیابی نموده و تاکید نمود که با تلاش های فداکارانه نیروهای امنیتی مراسم عاشورا بدون کدام واقعه امنیتی فیزیکی سپری گردید. نکته قابل توجه امنیت روانی عزا داران است که مردم انتظار دارند. در آینده در برگزاری مراسم های مذهبی و دینی این مشکل حل شود.
حجت الاسلام والمسلمین آقای فهیمی نیز گزارش خویش از محتوای مراسم دهه محرم در شهرکابل را به حاضرین ارائه نموده علاوه داشت که امام حسین علیه السلام در راستای دفاع از قرآن و سنت پیامبر گرامی اسلام(ص) قیام نمود و هر حرکت امام برمبنای مفاهیم و آموزه های قرانی می باشد. پس ایجاب می کند تا مبلغین و خطبای مساجد و حسینیه ها نیز قیام امام حسین را قرآنی تبلیغ نموده و عزاداری برای شهدای کربلا را یک امر واجب و ضروری تعریف نمایند. متاسفانه در این جهت ضعفهایی وجود داشته است.
حجت الاسلام آقای گوهری عضو کمیسیون هماهنگی امنیتی مراسم دینی و کمیته مدیریت محرم نیز در رابطه با کارکرد وفعالیتهای کمیته مدیریت محرم معلومات داده، علاوه نمود نیرو های استخباراتی با همکاری کمیسیون عالی امنیتی بیش از ۴۰ نفر را باز داشت کردند که تصمیم داشتند مراسم عاشورا را اخلال و ناامن نمایند.
به گفته گوهری در رابطه با امنیت فیزیکی کدام مشکلی نبود اما بعضی محدودیت هایی هم در مراسم عاشورا درنظرگرفته شده بود. توقع میرود مراسم عاشورا بدون محدودیت برگزار شده و برشعایرمذهبی ودینی مردم احترام گذاشته شود.
حجت الاسلام آقای مهدوی نیز گزارش شان از ایام دهه محرم را با علما شریک ساخته اضافه نمود که تامین امنیت مراسم عاشورا را بسیار خوب ارزیابی می نماید و بدین لحاظ از نیروهای امنیتی قدردانی می کند. اما گلایه های نیز از کارمندان وزارت امر به معروف و نهی از منکر و همچنان کارمندان شاروالی شهرکابل دارد که برخلاف تعهد و تصامیم بزرگان امارت اسلامی، به شعایر حسینی که در حقیقت شعایر اسلامی است، بی احترامی نموده بیرقهای عاشورایی را از بالای خانه های مردم پایین نمودند
حجت الاسلام والمسلمین آقای مصباح؛ رئیس مساجد وحسینیه های اهل تشیع در وزارت حج و اوقاف نیز در رابطه با وحدت واخوت اسلامی صحبت نموده و تاکید داشت که هرآنچه تفرقه و مشکلات است توسط دشمنان مردم افغانستان و امت اسلامی تبلیغ و حمایت می شود. امید میرود علما با رویکرد تبلیغی اخوت محور این هدف شوم دشمنان اسلام را خنثی نماید.
آقای مصباح افزود که ایام عاشورا یک فرصت خوب برای بیان معارف دینی و ارزشهای ملی است و علما و مبلغین باید از این فرصت استفاده درست نمایند؛ وگرنه این فرصت به یک تهدید منجر خواهد شد. لازم است که مردم افغانستان بدور از عصبیت های مذهبی به مراسم همدیگر شرکت نمایند تا ارتباطات و مراوده باعث نزدیک شدن مردم شیعه با برادران اهل تسنن شود؛ چراکه گفتگو باعث می شود تا پرده ای جهالت و نادانی کنار زده شود.
حجت السلام والمسلمین استاد خلیلی کندوزی؛ عضو مجمع عمومی مجمع جهانی اهلبیت(ع) نیز در این مجلس سخنرانی نمود وی علاوه داشت که مسئولیت همه علماست که در منابر شان به وحدت ملی و اخوت اسلامی تاکید نموده و تلاش نمایند که از مطالب تفرقه افگنانه پرهیز نمایند. مبلغین اهل تشیع افغانستان باید پیشگام برادری و اخوت طلبی مذهبی در کشور بوده و این امر مهم را دنبال نمایند.
آقای خلیلی افزود که این یک نقطه مثبت است که مردم افغانستان جنگ مذهبی در تاریخ خویش نداشته اند. اشتراکات بین مذاهب تشیع وتسنن بیش از 95 درصد میباشد، امید میرود همه مردم بخصوص علما، این 95 درصد اشتراکات را محکم گرفته و از فروعات اختلافی کمتر یاد نماید.
وزارت فرهنگ طالبان: طی دو سال از چاپ ۱۵۰ عنوان کتاب جلوگیری کردیم