بیاننیوز – توشیح قانون امر به معروف از سوی رهبر طالبان، واکنشهای گستردهی داخلی و بینالمللی را در پی داشته است و یک هفته پس از توشیح این قانون، واکنشها و انتقادات تندی از طالبان همچنان ادامه دارد.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، سازمان مللمتحد و سایر کشورهای دیگر و به شمول چهرههای مطرح جهان، توشیح این قانون را محکوم کردهاند.
در آخرین مورد، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفته جو بایدن با خروج از افغانستان به طالبان جسارت بخشید تا دههها پیشرفت در عرصه حقوق زنان را از بین ببرد.
مایکل مکال افزود نباید میلیونها زن و دختری که تحت ستم طالبان رنج میبرند، فراموش شود.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا تصریح کرد از زمانی که دولت بایدن- هریس مردم افغانستان را رها کرد «طالبان را جسورتر ساخت تا دههها پیشرفت در محافظت از حقوق زنان و دختران در افغانستان را از بین ببرد.»
او از جامعه بینالمللی خواست در موضع خود برای به رسمیت نشناختن طالبان قاطع بماند.
از سوی هم، حنیف اتمر، وزیرخارجهی دولت سابق افغانستان، توشیح این قانون را ستمگری آشکار و عقبگرد تاریخی عنوان کرد.
اتمر در پلتفرم ایکس نوشته است که جامعهی جهانی در حال حاضر با بدترین نوع آپارتاید جنسیتی در افغانستان مواجه شده است.
او گفته است: «این قانون تاثیرات گسترده و عمیقیی بر حقوق اساسی زنان، مردان و کودکان کشور خواهد داشت که شامل محرومیت، ظلم، سلب آزادی، درد، مشقت و حتی خطرات جانی میشود.»
قانون امر به معروف طالبان با یک مقدمه، چهار فصل و ۳۵ ماده در جریده رسمی منتشر شده است.
خالد حنفی، وزیر امر به معروف طالبان از علمای جهان اسلام خواسته است که در صورت هرگونه پرسشی در مورد این قانون، حاضر به پاسخگویی است.
یک جریان سیاسی پاکستان خواستار گفتوگو میان طالبان افغانستان و اسلامآباد شد