بیاننیوز –سردارعلی محسنی، نماینده آیتالله محقق کابلی و امام جمعه غرب کابل میگوید که ماموران و مسوولان امر به معروف و نهی از منکر ابتدا خود به عدالت و حقیقت باور داشته باشند تا اقدامات و گامهایشان در جامعه موثر واقع شود.
امام جمعه شیعیان در غرب کابل در خطبههای نماز جمعه(۹ سنبله) در مورد جایگاه، مقام و منزل امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه دین اسلام صحبت و سخنرانی کرد.
آقای محسنی گفت که امر به معروف و نهی از منکر را در یک طرف قرار دهید و طرف دیگر همهی کارهای شایستهای مثل نماز، روزه، حج و… را قرار دهید؛ یعنی جایگاه امر به معروف و نهی از منکر آن قدر بلند است که همهی اینها قطرهای است در برابر دریا.
او در ادامه ابراز داشت: حالا دلیل آن این است، به خاطریکه همه دستورات دین برای جهان بشریت و برای امت اسلامی، از کدام کانال و از کدام مجرا انتقال داده شود، مجرای دستورات دین و امت اسلامی فقط از مجرا و کانال امر به معروف و نهی از منکر است. اگر ما دستورات دین را برای فرزندان خود از چه کانالی انتقال دهیم، بهترین کانال مجرای امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با اشاره به فرمودههای امیرالمومنین علی(ع) در مورد جایگاه امر به معروف افزود: امر به معروف از خود مراتب دارد، بالاترین و عالیترین مرتبه امر به معروف این است که انسان کلمه حق و عدالت را در حضور یک حاکم ستمگر بیان کند که این بالاترین جایگاه، مقام و منزل امر به معروف و نهی از منکر است.
محسنی در ادامهی فرمودههای حضرت علی(ع) افزود که در روایت دیگری، بهترین جهاد این است که انسان در برابر یک ظالم و ستمگر حق و حقیقت را بیان کند. از اینجا جایگاه امام سجاد روشن میشود و همینطور جایگاه زینب کبرا(س) روشن میشود. درست است که امام سجاد در کربلا و در میدان جهاد و مبارزه علیه دستگاه کثیف یزید نبود،ولی کلمه حق را در شام،در کوفه و در میانه راه، مردانه و جانانه در برابر حاکم ستمگر و ظالم همچون یزید بیان کرد.
این عالم شیعه مطرح افغانستان همچنان خاطرنشان ساخت که موثریت و تحقق امر به معروف در جامعه، متوجه آمران مربوطه میشود، متوجه علما و محتسبینیکه لباس سفید میپوشند و از سوی امارت اسلامی(طالبان) بین مردم گشتوگذار میکنند، متوجه آنها میشوند که طبق گفتههای رسول گرامی(ص)، باید آمران امر به معروف اول باید خودشان جامه عمل بپوشانند، آن زمان سخن و حرفشان برای مردم و جامعه اثرگذار میشود.
امام جمعه غرب کابل در ادامه تصریح کرد: نشود خدای نخواسته، منی عالم دین و منی محتسب(ماموران وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان) اگر مردم را به عدالت فرا میخوانم، باید به عدالت باور داشته باشم، باید عدالت را بین مردم و جامعه برای تحققاش گام بردارند، اگر نهی میکند، باید تبعیض نداشته باشیم، احترام متقابل را مراعات کنیم؛ منی طلبه یا هر کسی دیگری اگر تبعیض را روا بدارم، حرف و سخن من در دلهای مردم اثر نمیکند.
خطبه امام جمعه شیعیان در غرب کابل در مورد اهمیت و جایگاه امر به معروف و نهی از منکر به دستور وزارت حج و اوقاف طالبان صورت گرفته است.
صحبتها در مورد امر به معروف و نهی از منکر در افغانستان در حالی صورت میگیرد که طالبان به تازگی قانون جدیدی را توشیح و به اجرا گذاشته است.
قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر طالبان که در یک فصل، یک مقدمه و ۳۵ ماده توشیح شده است، زنان افغانستان را به شدت تحت پوشش قرار داده است.