افغانستانسیاسی

جریان‌های سیاسی افغانستان: شهید کاظمی «یک استثنا در تاریخ مبارزات سیاسی» بود

بیان‌نیوز – از هفدهمین سال‌روز شهادت سیدمصطفی کاظمی، وزیر سابق تجارت و رییس کمیسیون اقتصاد مجلس نمایندگان سابق افغانستان روز سه‌شنبه(15 عقرب) در وبیناری با حضور رهبران و جریان‌های سیاسی گرامی‌داشت شد.

به گزارش خبرگزاری معمار، در این وبینار، شخصیت‌های سیاسی از جمله یونس قانونی، محمد محقق، فوزیه کوفی و شمار دیگری از شخصیت‌های مطرح سخنرانی و کارنامه‌ی شهید کاظمی را مورد بازخوانی قرار دادند.

یونس قانونی در این وبینار گفت که اگر به تفکر و اندیشه‌های شهید کاظمی عمل صورت می‌گرفت، اوضاع افغانستان به مراتب بهتر از شرایط کنونی بود.

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود که راجع به رویداد مرگبار بغلان و شهادت آقای کاظمی و همراناهانش به ایراد سخن پرداخت.

آقای محقق با اشاره به شخصیت شهید کاظمی گفت که وی تلاش‌های زیادی برای ایجاد وحدت ملی در کشور انجام داد.

آقای محقق افزود که کاظمی مخالف فساد و تبعیض بود و در زمان مسئولیت خود در سمت وزارت تجارت کارهای خوب و موثری انجام داد.

در همین حال، سید مسعود کاظمی، رئیس تشکیلات شهید کاظمی نیز ضمن تقدیر و تشکر از شخصیت‌های اشتراک‌کننده در این مراسم، تجلیل از شهدای جهان اسلام را زمینه‌ساز وحدت و همدلی بیش‌تر مسلمین عنوان کرد.

او در خصوص حوادث خونین جاری از افغانستان گرفته تا لبنان و غزه تصریح کرد: همان دستی که شهید کاظمی را ترور کرد همان دست شهید حسن نصرالله، شهید یحیی سنوار و سایر شهدای راه آزادی را نیز از ما و شما گرفت.

آقای کاظمی در بخش دیگر صحبت‌هایش به اوضاع جاری در افغانستان اشاره کرده و تاکید داشت که برای عبور از وضعیت ناگوار فعلی کشور ضرورت است یک چتر فراگیر سیاسی برای بهبود اوضاع ایجاد شود.

وی همچنان گفت که آقای کاظمی دارای طرح و برنامه بود و به عنوان یکی از مدیران موفق حکومتی و سیاسی کارهای موثری انجام داد.

از سوی هم، فوزیه کوفی، رهبر حزب موج تحول افغانستان نیز طی سخنانی در این مراسم گفت که آقای کاظمی شخصیت فوق العاده کاریزماتیک سیاسی داشت و یک استثنا در تاریخ مبارزات سیاسی بود.

خانم کوفی در سخنانش ابراز کرد که آقای کاظمی اعتدال سیاسی داشت و معتقد بود که با همین سیاست می‌توان افغانستان را در مسیر توسعه و تحول قرار داد.

در ادامه این مراسم پیام شخصیت‌های بزرگ سیاسی کشور از جمله احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، مارشال عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان، صلاح الدین ربانی، رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان و عطامحمد نور، والی پیشین بلخ به خوانش گرفته شد.

هفدهمین سال‌روز شهادت کاظمی؛ او نماد «وجدان جمعی» مردم افغانستان است

اخبار مرتبط

Back to top button