جوانان جنوب افغانستان: متاسفانه صدای ما شنیده نمیشود
بیاننیوز – دفتر معاونت سازمان مللمتحد در افغانستان(یوناما) میگوید که این نهاد زمینهی گفتوگوهای مستمر را طی یک سال گذشته میان جوانان در جنوب افغانستان فراهم کرده است.
یوناما روز دوشنبه(12 قوس) در بیانیهای افزوده که جوانان از ولایتهای جنوبی گردهم آمدند تا از طریق گفتوگو و تبادل نظر، دیدگاه واحدی را برای آیندهی این کشور ترسیم کنند.
در بیانیهی یوناما آمده است: «آنها از طریق بحث های آزاد و اهداف مشترک، یک طرح را تدوین کردند که امیدهای آنها برای ثبات، پیشرفت و رفاه را بازتاب میدهد. این طرح بهعنوان یک چارچوب برای تعامل با مقامات حاکم و جامعه بینالمللی در نظر گرفته شده است.
جوانانیکه در ولایت قندهار با همکاری یوناما گردهم آمدهاند، باشندگان ولایتهای قندهار، هلمند، نیمروز، ارزگان و زابل هستند.
یوناما تصریح کرده که این گفتگوهای مستمر در نهایت به ایجاد طرحی انجامید که آرزوها و چالشهای جوانان افغانستان را بازتاب می دهد؛ با وجود مواجهه با موانع بزرگ مانند بیکاری گسترده، این ابتکار نشان دهندهی تعهد و عزم جوانان افغان برای شکل دادن به آینده ای فراگیرتر و امیدوارکنندهتر برای همه است.
در برنامهای که توسط یوناما راهاندازی شده، یکی از جوانان در جریان صحبت با نمایندگان بینالمللی افزوده است: «متاسفانه ما احساس میکنیم که صدای ما شنیده نمیشود، منزوی و ناامید شدهایم. ما نمیخواهیم فقط زنده بمانیم، ما میخواهیم فرصت پیشرفت و سهمگیری در توسعه و آیندهی کشور را داشته باشیم.»
یوناما افزوده که افغانستان یکی از جوانترین جمعیتهای جهان را دارد؛ طبق برخی تخمینها، سه چهارم جمعیت کشور زیر ۳۰ سال هستند.
با این حال، دهه ها جنگ، بی ثباتی و عدم انکشاف به طور نامتناسبی بر جوانان کشور به ویژه در مناطق روستایی تأثیر گذاشته است. آنها همچنان با چالشهای شدید مانند بیکاری، بی سوادی، فقر و انزوای اجتماعی روبرو هستند، در حالی که بسیاری از آنها به دنبال فرصتهای بهتر در خارج از کشور هستند.
یوناما گفته که روزا اوتنبایوا، نمایندهی ویژه دبیرکل سازمان ملل، جوانان جنوب افغانستان را در جریان پیشرفتهای جاری از جمله ابتکارات قرضیههای کوچک و روند سیاسی دوحه قرار داده است.
در این برنامه، جوانان اشتراککننده هرچند بهبود امنیت و کاهش کشت خشخاش را در سراسر افغانستان تایید و یک امر مثبت دانستهاند، اما در خصوص افزایش بیکاری، دسترسی محدود به آموزش، نبود حقوق اولیه انسانی و تاثیرات وسیع تغییرات اقلیمی ابراز نگرانی کردهاند.
ترامپ در محاکمهی افسران امریکایی دخیل در خروج از افغانستان چقدر جدی است؟