افغانستانگزارش ویژه

بررسی اوضاع افغانستان در نشست ویژه‌ای شورای امنیت سازمان ملل

بیان‌نیوز

سیدمحمد رقیب فیاض

نشست ویژه‌ای شورای امنیت سازمان ملل‌متحد، شامگاه روز سه‌شنبه(۴ میزان) به وقت کابل در مقر سازمان ملل‌متحد در نیویارک برگزار شد و در این نشست، اعضای اشتراک‌کننده در مورد افغانستان سخنرانی کردند.

اکثر اعضای اشتراک‌کننده از سیاست‌های حکومت سرپرست کابل در قبال زنان و دختران افغانستان انتقاد کردند و در سخنرانی‌های‌شان از حکومت کنونی کابل خواستند که برای تعامل بیشتر با جامعه‌ی جهانی، باید سیاست‌های موجود تغییر کند.

کریمه بنون، متخصص حقوق بین‌الملل در این نشست می‌گوید که او از سی سال بدین‌سو در حوزه‌ی افغانستان فعالیت می‌کند و از بسیاری‌ها شنیده که زنان و دختران این کشور متحمل چه چیزهایی هستند و با توجه به اتفاقاتی که افتاده، جامعه‌ی جهانی هنوز نمی‌داند که دقیقا چکاری کند.

او یادآوری شد که پس از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، ۶۵ فرمان در قبال محدودسازی زنان و دختران این کشور صادر شده که منجر به بازداشت‌های خودسرانه شده است.

بنون با بیان این مطلب افزود که رفتارهای امارت اسلامی علیه زنان و دختران خلاف منشور سازمان ملل‌متحد است.

این متخصص حقوق بین‌الملل به وضوح از جامعه‌ی جهانی خواست که برای تغییر رفتارهای حکومت کنونی کابل علیه زنان و دختران، فراتر از محکوم‌کردن‌ها گام بردارد؛ زیرا کارهای انجام‌شده طی دو سال، نتیجه‌ای مطلوب نداشته است.

واسیلی نبنزیا، نماینده‌ی دایمی روسیه در سازمان ملل‌متحد در این نشست از کشورهای غربی انتقاد کرد که با درگیر شدن به مسایل اوکراین، وضعیت افغانستان را به فراموشی سپردند.

او افزود،‌ در شرایطی‌که زنان  دختران در افغانستان تحت فشارهای شدید اقتصادی قرار دارند، اما دیده می‌شود که میلیاردها دالر به اوکراین می‌رسد.

به گفته‌ی نماینده دایمی روسیه، کاهش کمک‌های بشردوستانه از سوی کشورهای غربی برای افغانستان جای انتقاد دارد، در حالی‌که در سایر نقاط جهان روند کمک‌های رسانی کاهش یافته، اما برای اوکراین میلیاردها دالر سرازیر می‌شود.

از سوی هم، لانا زکی نصیبه، نماینده‌ی دایمی امارات متحده‌ی عربی در سازمان ملل‌متحد می‌گوید که هرچند امنیت بهبود و کشت خشخاش در افغانستان کاهش یافته، اما اوضاع این کشور همچنان برای زنان و دختران افغانستان مناسب نیست.

او افزود: «به‌دنبال این باشیم که گزینه‌های واقعی‌تر در دسترس ایجاد کنیم و متمرکز هستیم به انتظارات امارات متحده‌ی عربی. اول این‌که راه روشن نیاز داریم و همین‌طور سیاست منسجم برای تعامل با هیات حاکمه. این‌که به سمتی نرود که فقط کمک بکند که قدرت آن‌ها(امارت اسلامی) را مشروعیت ببخشد، علی‌رغم اشتباهاتی‌که وجود دارد.»

نماینده‌ی دایمی امارات متحده‌ی عربی در سازمان ملل‌متحد همچنان خاطرنشان ساخت که اتحاد جامعه‌ی جهانی در قبال اوضاع افغانستان مهم است، زیرا مردم مسوول رفتار طالبان نیست و این مسوولیت جامعه‌ی بین‌المللی است که مردم افغانستان دوبار قربانی این مسایل نشوند.

مسوولان حکومت سرپرست کابل تاکنون در مورد نگرانی‌های اعضای شورای امنیت سازمان ملل‌متحد پاسخی نداده‌اند.

 

اخبار مرتبط

Back to top button